Waarom is het zo belangrijk om een alles in 1 pakket te combineren met een VPN als je veilig wil internetten?

Waarom is het zo belangrijk om een alles in 1 pakket te combineren met een VPN als je veilig wil internetten?

Het is gezond verstand om je online bankieren niet via een publieke wifi, je hebt niet voor niets een alles in een abonnement afsluiten serieus genomen door een prijsvergelijking te doen, maar heb je je wel eens afgevraagd: moet online bankieren niet veilig zijn – het is immers versleuteld? De trieste, en ietwat enge waarheid is dat het niet uitmaakt! Uw favoriete online retailer kan opscheppen met een “veilige online winkelervaring”, maar dat betekent niet dat u online moet gaan winkelen voor uw nieuwe schoenen terwijl u cappuccino drinkt in een café.

Waar moet je op letten als je een WiFi verbinding maakt met een VPN service?

Er zijn drie belangrijke redenen waarom publieke en onbeveiligde wifi-hotspots gevaarlijk kunnen zijn: omdat het netwerk open is, is er altijd de mogelijkheid om te “snuffelen”; slechts één gecompromitteerde machine kan het hele netwerk in gevaar brengen; en zelfs de hotspot zelf kan kwaadaardig zijn.

Stuur nooit enige vorm van gevoelige persoonlijke of zakelijke informatie over een openbare of onbeveiligde WiFi-hotspot – nooit! Als u, om toegang te krijgen tot een website, moet inloggen – wacht dan tot u dit via een beveiligde verbinding kunt doen. Laat je door kwaadwillende hackers niet verleiden tot het maken van een verbinding met een nep-hotspot die in één oogopslag lijkt op die van cafés of andere openbare gelegenheden, maar die is opgezet voor hun snode doeleinden. Controleer altijd de naam van het WiFi-netwerk waarmee je verbinding wilt maken!

Let goed op openbare WiFi netwerken, deze zijn niet veilig!

Zogenaamde “man in the middle”-aanvallen, die gebruik maken van openbare WiFi-netwerken, worden de favoriete methode van kwaadaardige hackers aanvallen. Zelfs het Europees Parlement moest zijn openbare wifi-systeem uitschakelen nadat het ontdekt had dat het gebruikt werd in de “man in the middle” cyberaanvallen! Ook het misbruik van openbare of onbeveiligde wifi-netwerken om informatie zoals creditcardnummers en wachtwoorden te stelen, neemt toe.

Kun je tegenwoordig ook een VPN verbinding krijgen via je alles in 1 pakket?

Soms is het gebruik van openbare wifi-netwerken – zoals die in uw hotelkamer of op de luchthaven – gewoonweg onvermijdelijk. Overweeg om u in te schrijven voor een VPN (virtual private network) dienst! De VPN-dienst werkt door al uw communicatie – die het versleutelt – te routeren via een fysieke server die eigendom is van de VPN-provider, voordat deze het web bereikt. Het VPN fungeert dus als een tussenpersoon, of een fysieke barrière, tussen u en de rest van het internet!