Op welke manier kun je goed en gemakkelijk gebruik maken van een creditcard? Lees het hier door!

Op welke manier kun je goed en gemakkelijk gebruik maken van een creditcard? Lees het hier door!

De creditcard kan kunnen een nuttig instrument zijn om u te helpen uw financiën te beheren en uw kredietgeschiedenis op te bouwen. En afhankelijk van de creditcard die u kunt krijgen, kan deze bescherming bieden tegen fraude en aankoop, en in tegenstelling tot contant geld, kan uw kaart bij verlies of diefstal eenvoudig worden vervangen.

Dus, wat is de beste manier om een creditcard te gebruiken? We onderzoeken vier manieren waarop u uw kaart kunt gebruiken: Bouw krediet op, verdien beloningen, betaal schulden af en financier een aankoop. We geven u ook enkele tips voor het gebruik van uw kaart, zodat u kunt helpen voorkomen dat u onnodige schulden oploopt of dat uw krediet negatief wordt beïnvloed.

Een creditcard gebruiken om krediet op te bouwen

Als u nieuw bent met het gebruik van krediet of als u een minder-dan-stellaire kredietgeschiedenis wilt verbeteren, kan het krijgen van een kredietkaart een goede eerste stap voor u zijn. Er zijn twee soorten kaarten die u kunt aanvragen: Beveiligd en onbeveiligd.

  • Beveiligde kaarten vereisen een storting, die vaak terug te betalen is, die meestal gelijk is aan uw kredietlimiet en zal worden gebruikt als onderpand. Onbeveiligde kaarten vereisen geen onderpand en worden toegekend op basis van uw kredietwaardigheid. Beveiligde creditcards hebben vaak minder strenge toepassingseisen dan ongedekte kaarten.
  • De betalingsgeschiedenis van beide soorten kaarten wordt doorgaans gerapporteerd aan de drie grote bureaus voor consumentenkrediet. Door uw betalingen op tijd en volledig uit te voeren kunt u een patroon van verantwoord lenen vaststellen en kunt u uw krediet verhogen, terwijl laattijdige betalingen een negatieve invloed kunnen hebben op uw krediet.

2. Beloningen verdienen met creditcards

Creditcards kunnen een geweldige manier zijn om beloningen te verdienen of geld terug te verdienen op aankopen die u toch al zou doen. Er is een verscheidenheid aan beloningskaarten om uit te kiezen, waaronder reis-, hotel-, luchtvaart- en cash back-cards, om er maar een paar te noemen. Het type kaart dat voor u geschikt is, hangt af van het soort beloningen dat u wilt verdienen, uw levensstijl en uw bestedingsgewoonten.

  1. Een waarschuwing als u kiest voor een beloningskaart of een cashbackkaart: Verschillende studies – zoals die in het Journal of Research Marketing en het Journal of Experimental Psychology – laten zien dat mensen die hun aankopen met een creditcard betalen vaak meer uitgeven dan mensen die met contant geld betalen.
  2. Dus als u een creditcard gaat gebruiken om beloningen te verdienen, moet u proberen uw kaart alleen te gebruiken om te betalen voor artikelen die u normaal gesproken toch zou kopen en waarvan u weet dat u ze kunt afbetalen.