$ 150 miljard werd in 24 uur van de cryptocurrency-markt weggevaagd terwijl bitcoin terugtrekt

$ 150 miljard werd in 24 uur van de cryptocurrency-markt weggevaagd terwijl bitcoin terugtrekt

Bitcoin en andere digitale munten zijn maandag getankt en hebben ongeveer $ 150 miljard van de hele cryptocurrency-markt weggevaagd.

Bitcoin, de grootste cryptocurrency, daalde met meer dan 10% van een dag eerder naar $ 34.200, volgens gegevens van Coin Metrics.

De uitverkoop in cryptocurrencies komt na een enorme rally en duidt misschien op winstneming van investeerders.

 

Bitcoin en andere digitale munten zijn maandag getankt en hebben ongeveer $ 150 miljard van de cryptocurrency-markt gewist.

 

De marktkapitalisatie of waarde van de cryptocurrency-markt was rond 18.00 uur $ 931 miljard. ET, een daling van $ 1,08 biljoen een dag eerder, volgens Coinmarketcap. zilliqa toekomst is positief.

 

 

Bitcoin, de grootste cryptocurrency, daalde met meer dan 10% van een dag eerder naar $ 34.200, volgens gegevens van Coin Metrics. Het zakte eerder naar een laagste punt in de loop van de dag van $ 30.863. Ether, de op een na grootste cryptocurrency, daalde met 15% tot $ 1.060. Het zakte kort onder de $ 1.000 en bereikte een laagste punt in de loop van de dag van $ 945.

 

De uitverkoop in cryptocurrencies komt na een enorme rally en duidt misschien op winstneming van investeerders. Bitcoin is in de afgelopen 12 maanden nog steeds meer dan 300% gestegen en vorige week bereikte het een recordhoogte van iets minder dan $ 42.000.

 

“De correctie die we zagen, werd verwacht, omdat we denken dat de prijsstijging van BTC onlangs van minder dan $ 20.000 naar $ 40.000 in de afgelopen vier weken verkoopdruk zal veroorzaken”, zegt Simons Chen, uitvoerend directeur van investeringen en handel bij cryptocurrency financiële dienstverlener Babel Finance.

 

De grens van $ 40.000 zou een trigger kunnen zijn voor het nemen van winst, zei Chen.

 

De heropleving van Bitcoin wordt toegeschreven aan een aantal factoren, waaronder meer aankopen bij grote institutionele beleggers. toekomst vechain is positief.

 

En het wordt ook wel vergeleken met ‘digitaal goud’, een potentiële veilige haven en een afdekking tegen inflatie. In een recente onderzoeksnota zei JPMorgan dat bitcoin op de lange termijn $ 146.000 zou kunnen bereiken omdat het concurreert met goud als een “alternatieve” valuta. De strategen van de investeringsbank merkten echter op dat bitcoin aanzienlijk minder volatiel zou moeten worden om deze prijs te bereiken. Bitcoin staat bekend om wilde koersschommelingen.

 

Maar sommige bitcoin-critici – zoals David Rosenberg, econoom en strateeg bij Rosenberg Research – hebben bitcoin een bubbel genoemd.

 

De bullishness op de lange termijn rond bitcoin blijft echter bestaan.

 

Jehan Chu, oprichter van op cryptocurrency gericht durfkapitaal en handelsbedrijf Kenetic Capital, zei dat de terugval in bitcoin een koopmogelijkheid voor nieuwe investeerders zou kunnen zijn.

 

“Deze correctie op korte termijn is zowel natuurlijk als nodig, en is een prima instapmogelijkheid voor langetermijnbeleggers, aangezien we dit kwartaal snel $ 50.000 bereiken en aan het einde van het jaar $ 100.000”, vertelde Chu aan CNBC.

 

Vorige week zei Chamath Palihapitiya van Social Capital dat bitcoin boven de zes cijfers zou kunnen komen.

 

“Het gaat waarschijnlijk naar $ 100.000, dan $ 150.000, dan $ 200.000”, vertelde Palihapitiya aan CNBC’s “Halftime Report”. ‘In welke periode? Ik weet het niet. [Misschien] vijf of tien jaar, maar daar gaat het naartoe.’